בין אם אתם עובדים נון סטופ עם המחשב כשאתם בחו”ל, או שמא אתם תמיד מעדכנים את הרשתות החברתיות בסרטונים ארוכים, חשוב לדעת כיצד טסים לחו”ל עם אינטרנט יציב. כאשר מדובר על חבילות גלישה בחו”ל לעומת כרטיסי סים, בהחלט יש כמה הבדלים שחשוב להיות מודעים אליהם. הה המידע, המשיכו לקרוא.
כיצד טסים לחו”ל עם אינטרנט יציב וזמין בכל רגע נתון? וכמה התענוג הזה של גלישה בחו”ל אמור לעלות? האם יש פתרון אינטרנט אחד שנחשב יותר טוב או אמין מהשני? אם אתם שואלים את כל שהאלות האלו, אתם באותה הסירה עם רוב האנשים שטסים לחו”ל. בתוך כך, יש כמה וכמה פתרונות אפשריים למי שרוצים להנות מגלישה יציבה בחו”ל. נכון להיום, הפתרונות הכי נפוצים (ולא בהכרח הכי משתלמים) הם:
- כרטיסי סים: ניתן לרכוש מראש בארץ וניתן לרכוש כרטיסים כאשר נוחתים במדינת היעד.
- חבילות גלישה בחו”ל: אלו הפתרונות המשתלמים ביותר בד”כ, אם כי לא תמיד.
- כרטיסי ESIM: אלו הם הכרטיסים החדישים ביותר הנסרקים ע”י קוד QR.
השימושים באינטרנט בחו”ל: מה “זולל” את החבילה?
בימינו אין מישהו או מישהו שאינם צריכים חבילת גלישה בחול, בעוד שחלק מהאנשים בכלל צריכים לעבוד כאשר הם טסים לחו”ל, מה שיצריך פתאום מורחב יותר. יתרה מכך, נסיעות עם רכבים שכורים גם מצריכים שימוש באינטרנט, במיוחד אם מעוניינים להשתמש ב-WAZE במקום בגוגל מפות.
כדאי לדעת, WAZE צורך אינטרנט יותר מהמפות של גוגל. זאת, מכיוון שזהו יישום אינטראקטיבי יותר ומצריך שימוש ביותר נתונים. לבסוף, אנשים משתמשים באינטרנט בחו”ל גם בעבור עדכון הרשתות החברתיות, מה שמצריך תעבורת נתונים גבוהה. בתוך כך, השימוש ה”זולל” ביותר את חבילת הגלישה הוא, החזיקו חזק – הרשתות החברתיות.
איך לחסוך בחבילת הגלישה? – מינון תעבורת נתונים
אם אתם מעוניינים לחסוך בחבילת הגלישה כדי שהיא תספיק לכל הטיול, יש לכם 4 אופציות עיקריות בדרך כלל:
- רכישת חבילת גלישה לחו”ל שתהיה מספיק גדולה (לפחות 5 – 10 ג’יגה).
- כיבוי אופציית (בטלפון) הורדה אוטומטית של מדיה מאנשי קשר.
- התחברות ל-WIFI חינמי בכל מקום שבו זה אפשרי.
- להתאפק עם פרסום סרטונים ארוכים ברשתות החברתיות.
כאשר משתמשים נכון בחבילת הגלישה, היא אמורה להספיק לכלל הטיול. במקרים בהם החבילה נגמרת, אפשר ליצור קשר עם חברת הסלולר עבור הגדלת החבילה. זאת, בהנחה שבאמת מדובר בחבילה ולא בכרטיס סים מקומי.
טיפ אחרון: השוואת מחירים בין חברות סלולר
הטיפ האחרון שלנו אליכם הוא: השוואת מחירים בין חברות סלולר עבור חבילות גלישה בחו”ל. השוואת המחירים יכולה לחסוך לפעמים גם מאות שקלים אם מדובר על משפחה הנוסעת לחו”ל עם ילדים. כמו כן, אפשרי לבדוק מחירים בנתב”ג, אבל אתם מסתכנים ברכישה בדקה ה-90.
לסיכום העניין, ההמלצה הכי טובה היא להצטייד ולדאוג מראש לכל נושא האינטרנט בחו”ל. בין אם רוכשים חבילת גלישה או כרטיסי סים, יש לצפות לעלויות של כ-100 ₪ ומעלה על פתרונות אינטרנט למיניהם.